Убив жінку на очах у сина

Убив жінку на очах у синаЖахливий випадок стався в Роменському районі. Там на очах одинадцятилітнього хлопчика загинула його матір. У всьому дитина звинувачує рідного батька…

До чергової частини міліції зателефонували жителі с. Заруддя, які повідомили про смерть 31-річної жінки. Вони казали, що вночі до них прибіг переляканий сусідський хлопчик та розповів, що батько побив маму, а згодом вона перестала дихати.
На місце злочину одразу виїхала слідчо-оперативна група. Коли співробітники міліції увійшли в дім, побачили страшну картину: в брудній кімнаті на підлозі лежала оголена жінка, тіло якої було вкрите синцями. Проте, судмедекспертиза встановила, що остання загинула в результаті переохолодження. Лікарі також зазначили, що загибла була в стані алкогольного сп’яніння, а перед смертю їй нанесли легкі тілесні ушкодження, що також вплинуло на стан її здоров’я.
Нажаль, єдиним свідком трагедії був син потерпілої на ім’я Сашко, який у смерті матері звинувачував батька. Правоохоронцям хлопчик розповів, що мама з татом прийшли додому разом: «Обидва були вже напідпитку. Батько весь час сварився на матір та бив її. Я просив його не бити маму, а він казав щоб я не заважав. І коли я намагався втекти до сусідів, він крикнув на мене і сказав щоб я йшов спати. А коли він заснув, я тихенько вийшов з хати та розповів усе сусідам». Самого ж підозрюваного на приїзд міліціонерів дома вже не було.
Зі слів самих сусідів, родина Петренко була неблагополучною. Постійно пиячили та сварились. Разом вони прожили одинадцять років та виховують сина, який народився із психологічними та фізичними вадами та навчається в спеціалізованому Галинському ліцеї. Вони припускають, що чоловік так і не зрозумів що накоїв та пішов собі в пошуках горілки, тому на момент приїзду правоохоронців його і не було вдома.
Проте, міліціонери так не думають, адже щоб розшукати головного підозрюваного в цій справі правоохоронцям знадобилось майже місяць. І коли його нарешті знайшли та затримали, він пояснив, що смерті жінки не хотів, а в такий дивний спосіб піклувався про її здоров’я – хотів щоб вона встала з холодної землі. Проте, за його ж словами саме він і залишив нетверезу побиту й до того ж повністю оголену жінку на холодній підлозі, і тоді його цей факт не дуже хвилював.
Під час перевірки, співробітники міліції також встановили, що чоловік перебуває на обліку як алкоголік, але в момент скоєння злочину повністю усвідомлював, що він робить.
В кімнаті слідчого він розповів, що того дня йому зателефонував односелець та попросив забрати свою дружину, яка прийшла до нього п’яною та хотіла підзаробити грошей: «Вони її сказали, що хай приходить допомагати, коли протверезіє. Я хотів забрати її додому. Ми ще там почали сваритись». На питання правоохоронців, чому жінка лежала на підлозі голою, відповів: «Коли я її намагався затягнути в будинок, з неї спали штани, а светр я зняв, бо він був брудний». Що сталось далі чоловік пригадує частково.
Свою вину затриманий визнав повністю. Стосовно нього працівники міліції порушили одразу декілька кримінальних справ за ст. 125 ч.1 «Умисні легкі тілесні ушкодження», за ст. 127 ч.1 «Катування» та за ст. 135 ч.3 «Залишення в небезпеці» КК України. За що може провести за гратами вісім років.

Марина Кльова
СЗГ УМВС України в Сумській області

peredplata