П\’яний прокурор влаштував ДТП і вдарив патрульного

П'яний прокурор влаштував ДТП і вдарив патрульного
У Мукачеві в ніч на неділю після погоні патрульні затримали 26-річного прокурора, який імовірно був напідпитку.
Як повідомляє Патрульна поліція Ужгорода та Мукачева, близько опівночі на вулиці Ілони Зріні полісмени побачили припаркований з порушенням ПДР \”Форд\”, який перебував на пішохідному переході.
Поліцейські зупинилися, щоб попередити водія про відповідальність за таке порушення, але той натиснув на газ і почав тікати. Поліцейські розпочали переслідування втікача, на кількаразові вимоги гучномовця зупинитися водій не реагував, збільшуючи швидкість.
Не відриваючись від втікача, вже невдовзі патрульні помітили, як на перехресті вулиць Берегівської та Шевченка водій не впорався з керуванням та спричинив ДТП, заїхавши на бордюр та знісши дорожню металеву огорожу магазину.
\”Патрульні одразу вийшли з машини та підбігли до водія, від якого несло алкоголем та який поводив себе підозріло та неадекватно. Майже одразу керманич почав пропонувати патрульним вирішити ситуацію на місці, часто повторюючи і натякаючи, що все можна \”порішати\” за певну кількість коштів\”, – повідомляє Патрульна поліція.
Жодних документів на право керування у чоловіка не було.
Коли патрульні повідомили про необхідність тесту на алкоголь, водій, погодившись, почав прямувати до своєї автівки, але вже за кілька секунд кинувся тікати.
\”Патрульні миттю наздогнали чоловіка, але той поводився настільки неспокійно, що одного патрульного він вдарив у лице, а іншого вхопив за руку, тож поліцейські були змушені силоміць заспокоїти втікача, скрутивши його руки за спину та одягнувши кайданки\”, – йдеться в повідомленні.

Після цього затриманий почав імітувати поганий стан, вимагаючи швидку медичну допомогу, яка госпіталізувала чоловіка до лікарні, де патрульним відмовилися надати будь-які пояснення стосовно розміщення втікача у відділенні реанімації.
Також лікарі відмовилися повідомляти будь-що стосовно стану госпіталізованого. У лікарні патрульні помітили, що чоловік вживав якусь невідому речовину, виймаючи її зі згортків з фольги.
\”Згодом стало відомо, що доставлений у лікарню 26-річний чоловік є прокурором у Мукачеві, а крім того, сином одного з керуючих лікарів Мукачівської ЦРЛ. Через перешкоджання лікарів освідувати прокурора не вдалося\”, – повідомили в поліції.
Разом з тим, прокуратура Закарпатської області повідомляє, що за фактом ДТП за участі працівника прокуратури в Мукачеві розпочато досудове розслідування.
\”Вночі 10 вересня в м. Мукачево сталася дорожньо-транспортна пригода за участі працівника Мукачівської місцевої прокуратури. Наразі прокурором області призначено службове розслідування вказаного факту\”, – йдеться в повідомленні.
Одночасно працівниками слідчого відділу прокуратури Закарпатської області за вказаними матеріалами внесено відомості до ЕРДР за ч. 1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом) та розпочато досудове розслідування.
\”Працівника прокуратури, який наразі перебуває у відпустці, було доставлено до Мукачівської ЦРЛ з діагнозом забій головного мозку та закрита черепно-мозкова травма\”, – повідомили в прокуратурі.

Джерело

peredplata