Співробітники СБУ у Чернівецькій області викрили порушників

Співробітники СБУ в Чернівецькій області викрили порушення чинного законодавства, скоєні посадовцями одного з лісгоспів краю під час проведення та оплати робіт, пов’язаних з виготовленням технічної документації на земельні ділянки лісового фонду.
Встановлено, що державний лісгосп уклав угоду з приватним підприємством щодо виготовлення державних актів на право постійного користування лісовими угіддями площею 7,6 тис. га. Геодезичні роботи підприємці навіть не починали, натомість, зловживаючи службовим становищем, підготували фіктивні акти, до яких внесли завідомо неправдиві відомості про здійснені обсяги робіт, що передбачалися угодою.

Відповідальні особи лісгоспу цих порушень «не помітили» та підписали акти, на підставі чого держпідприємством було перераховано приватній фірмі 315 тис. гривень, чим завдано державі значних збитків.

За матеріалами СБУ органами прокуратури за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків з боку посадових осіб лісгоспу, що спричинило тяжкі наслідки, порушено кримінальну справу, за ч.2 ст.367 (службова недбалість) та за фактами зловживання службовим становищем і службового підроблення посадовцями приватного підприємства за ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

peredplata