Москаль просить з’ясувати, куди поділися 37 мільйонів гривень, виділених Чернівецькій області на садівництво та виноградарство

Москаль просить з’ясувати, куди поділися 37 мільйонів гривень, виділених Чернівецькій області на садівництво та виноградарствоУ 2010р. Держбюджет виділив ТОВ “Буковинський Сад” та ПП “Буковина Агросвіт”, які розташовані в Сокирянському районі, відповідно 26 мільйонів 64 тисячі та 9 мільйонів 950 тисяч гривень на розвиток садівництва та виноградарства у Чернівецькій області.

Минулого, 2011 року, фінансування було меншим, але теж непоганим. ТОВ “Буковинський Сад” отримав 1 мільйон 145 тисяч, ПП “Буковина Агросвіт” – 46 тисяч гривень.

– За інформацією, яка є в моєму розпорядженні, усі кошти (а це загалом 37 мільйонів 205 тисяч гривень) були банально вкрадені власниками названих сільськогосподарських підприємств, – заявляє народний депутат Геннадій Москаль. – А реальним власником підприємств є Василь Козак – голова Сокирянської райдержадміністрації від Партії регіонів. Інформація про розкрадання бюджетних коштів є в правоохоронних органах, за цими фактами навіть почали проводити перевірку. Однак до логічного завершення її не довели через втручання обласної адміністрації та керівництва обласної міліції, які мають у цій оборудці власний інтерес. Мною направлене депутатське звернення в Генеральну прокуратуру України з проханням з’ясувати, куди все-таки поділися державні кошти, і притягнути крадіїв до відповідальності.

З повагою,

народний депутат ВР України VI скликання
Перший заступник голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією
Г.Г. Москаль

peredplata