Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 345 заяв про злочини.

У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів 17 та 18 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері 3 лютого на вулиці вказаного міста, з хуліганських спонукань, заподіяли смертельні тілесні ушкодження 26-річному юнаку.
У місті Луцьк в результаті проведення спеціальної операції працівники міліції затримали трьох жителів міста Берегового Закарпатської області віком від 25 до 50 років. Попередньо встановлено, що вони впродовж минулого року примушували безоплатно працювати вісьмох жителів міста Берегового та Берегівського району.
У Кіровоградській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили групу службових осіб одного з державних підприємств. Вони у 2010 році придбали в одному з товариств з обмеженою відповідальністю понад 533 тонн кам’яного вугілля низької якості, що не відповідало вимогам конкурсних торгів. Таким чином державі завдано збитків на суму понад 453 тис. гривень. Військовою прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.
На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили Директора одного з ТОВ. Він у 2010 році завищив обсяг виконаних робіт з будівництва розвідних водопровідних мереж у одному з селищ Нікопольського району, чим завдав збитків державі на суму понад 195 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.
У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника однієї з селищних рад. Він вимагав та отримав 11 тис. грн. хабара від жительки одного з селищ області за сприяння їй в прискоренні приватизації квартири. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.
У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю науково-дослідного інституту. Вона вимагала та отримала 1 тис. доларів США хабара від жителя міста Черкаси за сприяння йому в прискоренні виготовлення судової експертизи. Зловмисницю затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.368-4 КК України (підкуп особи, яка надає публічні послуги)

В одному з селищ Київської області 21 лютого на території ремонтно-транспортного підприємства було знайдено мертвим з травмою голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя іншого селища Хмельницької області, 1978 р.н. Попередньо встановлено, що він увечері 19 лютого в зазначеному місці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв сокирою убив потерпілого.
В місті Харків 23 лютого надійшло повідомлення про замінування приміщення бару. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив місцевий житель, 1991 р.н. Правопорушника затримано.
У місті Одеса в результаті реалізації оперативної інформації затримано місцеву жительку, 1967 р.н. Попередньо встановлено, що вона, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, намагалася вивезти до сусідньої держави жительку цього ж міста, 1992 р.н.
У місті Краснодон Луганської області 25 лютого у будинку місцевого жителя, 1977 р.н. інший місцевий житель, 1983 р.н., під час сварки на ґрунті неповернення господарем квартири грошового боргу з незареєстрованої мисливської рушниці здійснив у підлогу два постріли. У результаті цього рикошетом було поранено громадянина сусідньої держави, 1977 р.н., який перебував у гостях (госпіталізовано). Правопорушника затримано. Зброю вилучено.
У місті Генічеськ Херсонської області 25 лютого на вулиці було затримано двох місцевих жителів (1988, 1991 р.н.), у яких вилучено пістолет іноземного виробництва. Крім того, під час затримання один із затримуваних кинув на землю невстановлений предмет, який вибухнув. Люди не постраждали.
У Чернівецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітників банку. Вони в 2007 році, без проведення належної перевірки, погодили фіктивний звіт про оцінку об’єкта нерухомості (квартира), наданий однією з акціонерних компаній та видали на її придбання жителю міста Чернівці кредит у сумі 390 тис. грн., який останній не повернув. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).
На Запоріжжі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю державного підприємства. Вона не перевірила відповідні документи на поставлений товариством з обмеженою відповідальністю флокулянт (реагент для очистки стічних вод), унаслідок чого прийняла на склад 2,7 тонн зазначеного реагенту низької якості, чим завдала збитків державі на суму 210 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).
На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він вимагав 4 тис. доларів США хабара від жительки міста Суми за сприяння їй у приватизації кімнати гуртожитку в зазначеному місті. Вищевказаного співпробітника затримано під час отримання частини хабара в сумі 12,5 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.368-3 КК України (комерційний підкуп службової особи, юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).
На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника сільської ради. Він вимагав та отримав 10 тис. грн. хабара від жителя міста Дніпропетровськ за сприяння у виділенні йому земельної ділянки площею 0,15 га у межах земель зазначеної сільради. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

peredplata