Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7518 заяв про злочини.

У місті Надвірна Івано-Франківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 35-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 1 березня у згаданому місті на спортивному майданчику, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті неприязних відносин ножем убив 46-річного громадянина.
У столиці 9 березня о 19.00 в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного іноземного громадянина (в Україні перебуває в приватних справах). Попередньо встановлено, що він уночі 9 березня на вулиці згаданого міста відібрав у 18-річної киянки мобільний телефон (вилучено).
У місті Біла Церква Київської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 32-річного іноземця (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він упродовж минулого місяця в згаданому місті скоїв три крадіжки особистого майна з автомобілів місцевих жителів.
На Івано-Франківщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора ринку приватного підприємства. Він вимагав та отримав 2,2 тис. доларів США від приватного підприємця за надання йому в оренду торгового місця. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.368-3 КК України (комерційний підкуп службової особи, юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).
На Київщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб відділу освіти однієї з райдержадміністрацій. Вони у 2008 році підписали фіктивні акти виконаних товариством з обмеженою відповідальністю підрядних робіт з будівництва котельні та газопроводу в селі (фактично роботи виконані не в повному обсязі). У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму понад 200 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
На Житомирщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства та службових осіб міськради. Вони в минулому році підписали фіктивні акти виконаних робіт з будівництва мережі водопостачання та водовідведення в одному з міст, обсяг та вартість яких були завищені. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму 140 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364-1 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання повноваженнями службовою особою й службове підроблення).

peredplata