Буковинські контрабандисти шокували митників винахідливістю

Буковинські контрабандисти шокували митників винахідливістюВони придумали оригінальний спосіб переміщення цигарок через кордон.

Митників особливими схованками для незаконного переміщення цигарок важко здивувати, хоч способів переміщення відомо безліч. Втім, затримання, що відбулося на українсько-молдовському кордоні поза пунктом пропуску митного поста \”Кельменці\” варте уваги.
Під час проведення оперативних заходів спільно зі співробітниками Служби безпеки України, прикордонники та працівники Служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил на околиці села Подвір’ївка затримали двоє громадян, які пішки переміщували по території України цигарки з акцизними марками Республіки Молдова. Яким чином на українській території опинилося понад 6 тисяч пачок цигарок іноземного виробництва стало відомо згодом. Невідома особа, яка їхала у потязі сполученням \”Чернівці-Липкани\” просто викидала їх у \”вільний\” політ.
За даним фактом запроваджено справу про порушення митних правил за ознаками статті 353 Митного кодексу України (зберігання, перевезення чи придбання товарів, транспортних засобів, ввезених на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю\”.
Як повідомили у прес-центрі Державної митної служби, цигарки іноземного виробництва марок \”NISTRU\” та \”PLUGARUL\” вилучено до рішення суду. Оцінка їх попередньої вартості становить понад 36 тисяч гривень.

Джерело

peredplata