Міст у Сторожинці обіцяють відновити

Міст у Сторожинці обіцяють відновитиНа інтернет-сторінці газети «Час» від 20.03.2012 року опубліковано депутатський запит представниці фракції «Батьківщина» в Чернівецькій облраді Світлани ФОЧУК щодо необхідності відновлення пошкодженого після повені 2010 року моста в м.Сторожинці. Депутат просить вважати цей запит офіційним зверненням до прокурора області у зв’язку з бездіяльністю влади, яка, за її словами, призвела до трагедії – загинула людина.

Як повідомив прокурор Сторожинецького району Сергій БАЛИЦЬКИЙ, у серпні 2010 року було зруйновано два прольоти даного моста через річку Сірет. Причина руйнування – місцевий розмив фундаменту. Внаслідок просідання однієї із секцій моста обірвався газопровід середнього тиску, що проходив по конструкції. Таким чином без газопостачання залишилося 678 споживачів райцентру. Без транспортного сполучення залишилася значна частина жителів Заріччя. Завдяки вжитим райдержадміністрацією та органами місцевого самоврядування заходам газопостачання було відновлено. До переліку об’єктів, які постраждали внаслідок стихійного лиха 22-29 червня 2010 року, цей – не було включено, оскільки руйнування мосту сталося через два місяці. Враховуючи те, що міст перебуває на балансі Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області, райдержадміністрація та Сторожинецька міська рада неодноразово зверталися до балансоутримувача споруди та інших обласних структур щодо проведення реконструкції моста і відновлення руху по вулиці Клинівській, яка є об’їзною дорогою міста в напрямку смт.Красноїльськ. За інформацією начальника Служби автодоріг проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт споруди уже виготовлена та перебуває на розгляді «Укрдордержбудекспертиза». Укравтодор, який є головним розпорядником коштів, прийняв до розгляду пропозиції щодо виділення у 2012 році фінансування для проведення будівельно-монтажних робіт. Орієнтовна потреба коштів становить майже 14 млн. грн.
Щодо загибелі людини на аварійному мосту, то справді 13.03.2012 року орієнтовно о 21 годині у чергову частину Сторожинецького райвідділу міліції надійшло повідомлення від чергового лікаря райлікарні, що туди з діагнозом політравма поступив 53-річний сторожинчанин, який із власної необережності отримав тілесні ушкодження. А вранці наступного дня чоловік помер. Дослідчою перевіркою встановлено, що напередодні, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, взявши із собою сусіда, на власному гужовому транспорті цей чоловік поїхав за дошками на пилораму. Аби скоротити шлях, не дивлячись на те, що міст перекритий бетонними плитами і встановлено знак «Об’їзд», вони все ж вирішили по ньому проїхати (відстань між бетонними плитами та краєм заїзду становила всього півтора метра). Завантаживши воза дошками, чоловіки вирішили повернутися назад тим же шляхом. На середині слизького моста непідкований кінь поковзнувся і впав у річку Сірет, чоловік стрибнув услід за твариною з висоти приблизно 10 м і впав на гравійну ділянку. Таким чином отримав численні травми, від яких згодом і помер у лікарні.
Тому за даним фактом у порушенні кримінальної справи було відмовлено.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata