Кіцманські поліцейські вилучили у місцевого жителя боєприпаси

За зберігання вибухонебезпечних предметів порушнику загрожує кримінальна відповідальність. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

14 травня в одному із будинків міста Кіцмань поліцейські вилучили корпус від протитанкової гранати РКГ-3 та артилерійский снаряд 30 калібру.

В ході проведення перевірки правоохоронці встановили, що знайдені вибухонебезпечні предмети належать одному із мешканців вказаного будинку. У помешканні якого поліцейські виявили та вилучили ударно-спусковий механізм до протитанкової гранати РКГ-3 та два набої калібру 5.45 міліметрів.

 

Правоохоронцям порушник пояснив, що вибухонебезпечні предмети він привіз із зони проведення операції об’єднаних сил, що на сході України та зберігав для власної колекції.

 

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідуваньза ознаками кримінального правопорушенняпередбаченого статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєюбойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

 

В ході проведення досудового розслідування слідчі звернулися до суду з клопотанням про призначення відповідних експертиз. Тривають слідчі дії.

peredplata