Харабара: Новоселицькі бандити \”трусили\” родини заробітчан

Харабара: Новоселицькі бандити "трусили" родини заробітчанПро подробиці затримання банди, яка більше року тероризувала Новоселицький район Буковини розповів журналістам начальник УМВС Микола Харабара.

на затриманні були задіяні бійці спецпідрозділів «Беркут» та «Сокіл», адже розбійні напади банда здійснювала напади із застосуванням зброї, у т.ч. – автомата Калашникова.

За словами начальника міліції, на території району діяло бандформування, яке здійснювало напади на родини заробітчан, які або повернулися з-за кордону, або передали гроші родичам.

6 осіб затримали, з них четверо – громадяни Молдови, а двоє мешканців району виступали «навідниками».

\”Це \”міцні горішки\”, – повідомив Харабара. – Їх главар сидів вісім разів.\” Він також повідомив, що роботи з вирахування інших членів банди тривають

«Якщо є шість – напевне сьомою мала бути жінка,» – висловив припущення начальник міліції.

«Ми їх довго вираховували і чекали на місці останнього злочину, – розповів Харабара. – Кілька разів вони приїжджали в Україну, але після інформації, озвученої депутатом (мається на увазі Москаль – К:), злочинці затаїлися».

Як повідомив Микола Харабара уже доведено причетність групи до шести розбійних нападів, під час одного з них загинула жінка.

У січні 2012 року Народний депутат Геннадій Москаль направив міністру МВС Віталію Захарченку звернення з проханням надати практичну допомогу в знешкодженні озброєної банди, яка за минулий рік скоїла, за даними депутата, близько двадцяти розбійних нападів.

За словами Москаля, більшість потерпілих не зверталася із заявами в правоохоронні органи, «оскільки бачать бездіяльність міліції й бояться помсти з боку злочинців».

«Чернівці. Коментарі»

peredplata