У Чернівецькій області намагалися ввести товар на територію України, використовуючи «схему» заниження вартості

25.06.2018 року співробітниками обласного управління захисту економіки спільно із працівниками Чернівецької митниці ДФС виявлено та задокументовано факт незаконного ввезення на митну територію України товарів за підробленими супровідними документами – інформує Департамент захисту економіки Національної поліції України Національна поліція України.

Під час огляду вантажу водій товариства з обмеженою відповідальністю надав інвойси, згідно з якими ввозиться фрукти вартістю 334 тисячі гривень Однак під час проведення перевірки вказаної інформації було встановлено, що по товариство жодних зовнішньоекономічних контрактів не укладало, не здійснювало декларування товарів та не отримувало їх.  Таким чином супровідні документи на вантаж містять ознаки підроблення. Крім того, фактична вартість продукція удвічі більша, аніж та, яка вказана в інвойсі.

Митниками складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу України. На підставі ст. 511 (Тимчасове вилучення товарів, транспортних засобів і документів) Митного кодексу України тимчасово було вилучено товарів понад 20 тон вантажу.

 

peredplata