У Чернівцях зазняли, як крутелик втікає з місця ДТП – ОНОВЛЕНО

У Чернівцях зазняли, як крутелик втікає з місця ДТП - ОНОВЛЕНОНаші колеги отримали запис з автомобільного відеореєстратора, на якому зафіксована неадекватна поведінка на дорозі автомобіля Mercedes s320, водій якого спочатку зробив серію різких рухів між смугами, зіткнувся з іншим автомобілем, а потім втік з місця ДТП.

Як повідомляють «Чернівці. Коментарі», Запис пригоди надав свідок події, чернівчанин Василь В.

Він розповів, що зафіксував це відео у п’ятницю, 13 квітня, поблизу Калинівського ринку. На записі видно, що Mercedes створив аварійну ситуацію, зіткнувшись з Ford Transit, який пропускав пішоходів на переході.

«Після зіткнення водій Ford вийшов з авто для огляду пошкодження. Але водій Mercedes робив спроби рухатись проти дорожнього руху, а згодом втік з місця ДТП», – розповів свідок події.

Василь В. дочекався приїзду працівників ДАІ для оформлення пригоди.

За його словами, працівники ДАІ прибули через 30 хвилин після виклику за номером 102. Склали протокол огляду місця дорожньо-транспортної пригоди, протокол огляду транспортного засобу, схему огляду місця дорожньо-транспортної пригоди, взяли пояснення від 2-х свідків. Також було переглянуто відео з відеореєстратора свідка.

«Через 2-і години після ДТП приїхали «товариші» від втікача, – розповів свідок. – Робили спроби домовитись з водієм та представниками ДАІ. Сам «втікач» на місце ДТП так і не повернувся»

Порталу «Чернівці. Коментарі» вдалося встановити прізвище особи, на чиє ім’я зареєстровано автомобіль. Це чернівчанин 1980 р.н., який проживає у гуртожитку працівників УМВС.

Нагадаємо, відповідно до п. 2.10 Правил дорожнього руху, водій транспортного засобу зобов’язаний у разі причетності до ДТП негайно зупинити транспортний засіб і залишатися на місці пригоди. За зникнення з місця ДТП водій притягується до адміністративної, а за певних обставин і до кримінальної відповідальності. За залишення місця дорожньо-транспортної події відповідно до статті 122 адмінкодексу України накладається штраф від 255 до 306 грн., а ось за ненадання допомоги людині, що перебуває в небезпечному для життя стані, 136-ою статтею кримінального кодексу України передбачено до 5 років позбавлення волі!

ВІДЕО

Водій автомобіля Mercedes s320, який порушив правила дорожнього руху та скоїв ДТП, зафіксоване відеореєстратором, не має стосунку до правоохоронних органів. Про це порталу «Чернівці. Коментарі» повідомив старший інспектор управління ДАІ у Чернівецькій області Іван Добровольський.

За його словами, дружина власника автомобіля попросила чернівчанина 1983 р.н. перегнати автомобіль. Під час руху той і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Іван Добровольський повідомив, що на порушника складено два адмінпротоколи – за скоєння ДТП і за втечу з місця пригоди. Протоколи передані до розгляду у суд.

Джерело та світлина

peredplata