Автомобіль, що горів у Чернівцях, підпалили

Автомобіль, що горів у Чернівцях, підпалилиАвтомобіль, що горів у Чернівцях на вулиці Алма-Атинській неподалік приміщення Шевченківської райради, підпалили. Так стверджують очевидці пригоди. Авто належить жінці із будинку №10Б на Алма-Атинській. Власниця машини живе разом із малолітнім сином. “Ніссаном”, що згорів, вона щодня відвозила його до школи.

Автомобіль спалахнув близько п\’ятої години ранку18 квітня. В ТУ МНС причини загоряння поки не з\’ясували. Із власницею авто поспілкуватися не вдалося. Проте, камери спостереження на задньому дворі райустанови зафіксували, як із боку місця пригоди в час пожежі біг чоловік. Очевидці стверджують, що автомобіль підпалив невідомий, котрий після цього накивав п\’ятами.

– Я прокинувся близько п\’ятої години ранку, – розповідає мешканець будинку на Алма-Атинській 10Б Володимир Н. – Звернув увагу на те, що біля під\’їзду не горить світло, як зазвичай. Підійшов до вікна і побачив, як хтось вовтузиться біля автомобіля на стоянці внизу.

Сусід постраждалої розповідає, що розгледів схожу на чоловічу постать, котра підпалювала автомобіль, обливши його перед цим легкозаймистою рідиною.

– Він спочатку облив капот автомобіля і підпалив, – пригадує Володимир Н., – потім розбив скло біля водійського місця і хотів залити рідину до салону, але спіткнувся на корчах, облившись нею. В нього загорілася куртка і штани. Впавши, він метушливо намагався загасити одяг на собі. Я відбіг від вікна, похапцем одягнувся і вискочив на вулицю. Коли підбіг до машини — палія на місці вже не було. Тільки кепка його залишилась. Передня частина машини була охоплена полум\’ям. Тож я вирішив не наздоганяти зловмисника, а гасити машину. Забіг до хати, набрав два відра води і вилив на палаюче авто. Потім побіг до хлопців на котельню, що неподалік, покликавши їх на допомогу. Згодом прибули пожежники і загасили машину.

За кілька годин на місце пригоди прибули працівники міліції із кінологічною службою.

Як розповідає очевидець, собака взяла слід на місці підпалу і втратила його неподалік готелю “Турист”, де, імовірно, зловмисник сів до машини.

Як розповідає один із працівників Шевченківської районної в місті ради, правоохоронці приходили переглядати відео з камер спостереження заднього двору будівлі райради.

– На відео було видно, як хтось біжить від місця, де горів автомобіль, – розповідає працівник Шевченківської в місті ради Григорій П. – Однак, при тій якості зображення та освітлення неможливо детально розпізнати особи.

18 квітня до медустанов міста із опіками, спричиненими вогнем ніхто не звертався.

Як повідомили у прес-службі УМВС України в Чернівецькій області, наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи. Більш детальну інформацію у відомстві обіцяють оприлюднити згодом.

Джерело

peredplata