Ґвалтівників Оксани Макар хотіли розстріляти прямо в суді

Ґвалтівників Оксани Макар хотіли розстріляти прямо в судіМесники хотіли влаштувати самосуд ґвалтівникам Оксани Макар прямо в залі суду. У разі протестів правоохоронці мають намір організувати посилене конвоювання підсудних.

За словами миколаївського активіста Юрія Круцілова, який збирав мітинги на підтримку дівчини, одного з месників довелося відмовляти дуже довго від самосуду. «Він був налаштований принести зброю до суду і розстріляти ґвалтівників», — заявив активіст.

«На процесі чекаємо людей з Німеччини та США, які знають про цю страшну історію. До речі, один з ґвалтівників — Присяжнюк — вірить, що його виправдають адвокати», — додав він, пише Сегодня.

Фанати убивць Оксани Макар зібрали 100 тис. гривень на їхню підтримку і обіцяють «мститися бидлу, що збунтувалося»

Як уточнили у МВС, Центральний суд з безпеки підходить для процесу. «Він найближчий до СІЗО, близько 10-15 хвилин їзди», — зазначили правоохоронці.

За їх словами, у разі протестів, вони організують посилене конвоювання.

Нагадаємо, Оксана Макар померла 29 березня ц. р. у Донецькому опіковому центрі, де вона перебувала з 16 березня і перенесла кілька операцій, у тому числі ампутацію руки. Однак отримані травми виявилися несумісними з життям.

Оксану Макар знайшли 10 березня у Миколаєві неподалік від будмайданчика у важкому стані — тіло дівчини було обвуглено, але вона могла спілкуватися з міліціонерами та лікарями.

Як з\’ясувалося пізніше, Оксану Макар зґвалтували і намагалися спалити живцем троє молодих людей.

Тоді ж було порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство. Після затримання 11 березня трьох підозрюваних, двох з них було відпущено правоохоронними органами під підписку про невиїзд. Це викликало протести у Миколаєві і великий суспільний резонанс по всій країні, після чого правоохоронці знову затримали підозрюваних.

Після смерті Оксани Макар справу проти причетних до скоєння злочину Максима Присяжнюка, Артема Погосяна і Євгенія Краснощока було перекваліфіковано зі статті «замах на вбивство» на статтю «умисне вбивство». Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 15 років до довічного ув\’язнення

Джерело та світлина

peredplata