На Буковині обіг наркотичних засобів під контролем правоохоронців

В період з 22 березня по 13 квітня 2012 року на території Чернівецької області співробітники обласного УМВС проводили запланований комплекс заходів, направлених на виявлення джерел надходження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, сильнодіючих та отруйних лікарських засобів з об’єктів легального обігу.

В ході проведення заходів, працівниками відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС викрито незаконну діяльність 52-річної працівниці однієї з аптек м. Чернівці. Фармацевт без будь-яких рецептів збувала бажаючим сильнодіючі лікарські засоби «Соннат» та «Димедрол». За вказаним фактом порушено кримінальну справу. Покарання за даний злочин передбачає позбавлення волі строком від 3 до 10 років.

Також задокументовано факти незаконного збуту наркотичного лікарського засобу бупренорфін (субітекс), канал надходження якого із Івано-Франківської області організували 28-річний сімейний лікар однієї з лікарень Кіцманського району та 30-річний медбрат чернівецької лікарні. По даних фактах порушено кримінальні справи.

Крім цього, в одній з поліклінік м. Чернівці викрито незаконну діяльність лікаря-невропатолога. Ця 34-річна жінка підробляла та незаконно видавала рецепти суворої звітності на право придбання лікарських засобів, що містять у своєму складі психотропні речовини.

В загальному, у зазначений період на території області здійснено 148 перевірок медичних закладів, аптек, та інших суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. В результаті перевірок викрито 56 порушень встановлених правил, за якими порушено 21 кримінальну справу за незаконний збут наркотичних, сильнодіючих лікарських засобів, підробку та незаконну видачу рецептів, порушення обігу підконтрольних речовин, а також складено 4 адміністративних протоколи за заняття підприємництвом без отримання ліцензії на право здійснення діяльності, пов’язаної із обігом підконтрольних речовин. Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata