Прокуратура Чернівецької області попереджає буковинців про нову схему шахрайства

Прокуратура Чернівецької області звертається до мешканців Буковини з проханням невідкладно повідомляти правоохоронні органи про отримання телефонних дзвінків та розісланих у месенджері повідомлень, нібито від імені керівників правоохоронних органів області, вимог до фізичних осіб та суб’єктів підприємницької діяльності про необхідність перерахування грошових коштів.

Встановлено, що 24 липня 2018 року невідома особа, з метою заволодіння майном мешканців міста Чернівці, шляхом обману та  зловживання довірою, надіслала через мессенджер обміну текстовим повідомленням «WhatsApp Messenger» від імені одного з керівників правоохоронних органів Чернівецької області повідомлення про необхідність термінового перерахування грошових коштів – повідомляє прес служба прокуратури Чернівецької області.

За вказаним фактом 24.07.2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч.3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

Принагідно звертаємо увагу краян – в жодному разі не надсилати і не передавати грошові кошти шахраям та обов’язково звертатися із заявою про відомі їм факти зазначених дій у правоохоронні органи.

 

 

peredplata