За  намагання надати хабар прикордоннику буковинець сплатить 8500 грн штрафу

Сторожинецька місцева прокуратура підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні, зареєстрованому за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища) – повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Так, у липні цього року 25-річний житель Сторожинецького району з метою безперешкодного перетину державного кордону на в’їзді  з України до Республіки Румунія через пункт пропуску міжнародного автомобільного сполучення  «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет» Чернівецької митниці ДФС намагався надати інспектору прикордонної служби 50 євро неправомірної вигоди за безперешкодний перетин кордону на автомобілі марки «BMW»  (іноземної реєстрації) без відповідних документів підтверджуючих право користування та власності на даний транспортний засіб.

Вказані незаконні дії правопорушника були відповідно задокументовані слідчо-оперативною групою.

Глибоцький районний суд визнав винним молодика у вчиненні кримінального правопорушення та призначив покарання у виді 8 500 грн штрафу.

 

 

peredplata