У пункті пропуску «Порубне» вилучено регулятори тиску газу вартістю понад 7,5 мільйонів гривень

Факт адмінправопорушення було встановлено співробітниками Чернівецької митниці ДФС спільно з працівниками Управління захисту економіки у Чернівецькій області та Управління служби безпеки України у Чернівецькій області.

Під час здійснення митних формальностей щодо транспортного засобу комерційного призначення було виявлено розбіжності між відомостями товаросупровідних документів, поданих митному органу, та інформацією, що була подана фірмою-отримувачем товару під час його попереднього декларування.

Так, відповідно до даних Єдиної автоматизованої  інформаційної системи Держмитслужби, одна з київських фірм очікувала товар «регулятори тиску газу» вартістю 408 172, 68 євро, продавцем та відправником якого була румунська фірма. У пункті пропуску до митного контролю було подано документи, у тому числі експортну декларацію митних органів Румунії, за яким вартість товару становить 212 758,  05 євро.

Крім того, представник перевізника під час здійснення митного контролю додатково надав копію інвойсу та контракту, відомості яких підтверджували вартість переміщуваного товару у сумі 408 172, 68 євро, однак продавцем та відправником товару виступала фірма Об‘єднаних Арабських Еміратів. За словами водія вантажівки, дані документи йому було передано брокером перед виїздом з території Румунії для передачі при оформленні в Україні.

Відтак, митники запровадили справу про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України (подання для здійснення митних формальностей документів, що містять неправдиві відомості) щодо директора київської фірми-отримувача.

Товар «регулятори тиску газу» у кількості 28 вантажних місць вартістю 7 610 460 грн. вилучено.

peredplata