Прокуратура доручила СБУ розслідувати побиття громадянина працівником правоохоронного органу

У провадженні Шевченківського відділення поліції ГУНП в Чернівецькій області перебувало кримінальне провадження від 26.10.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 КК України, за фактом нанесення громадянину тілесних ушкоджень.

Однак, в ході досудового розслідування встановлено, що 25.10.2018 працівник одного з правоохоронних органів області, перебуваючи по вул. Університетській в Чернівцях, вчинив хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю.

На підставі викладеного, керуючись ст. 110 Кримінального процесуального кодексу України, прокуратурою прийнято рішення про зміну кваліфікації  кримінального правопорушення у кримінальному провадженні з ч.1 ст.125 КК України на ч.1 ст.296 КК України.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення ефективного розслідування у зазначеному кримінальному провадженні та виконання вимог ст. ст. 2, 9, 28 КПК України, прокуратурою Чернівецької області прийнято рішення доручити досудове розслідування вказаного кримінального провадження Управлінню Служби безпеки України в Чернівецькій області.


Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata