Буковинська міліція затримала викрадача дитини

Буковинська міліція затримала викрадача дитини У ході проведення загальнодержавної операції «Розшук» працівники відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Чернівецькій області спільно із співробітниками УМВС України в Полтавській області затримали громадянина Узбекистану Умарова Фахриддина Джалоловича, який перебував у розшуці з 27 квітня 2012 року.

Останній після побутового конфлікту із колишньою співмешканкою, без дозволу забрав її 13-річного сина Мар’янчука Вадима Васильовича та переховувався з ним на території Київської, Харківської та Полтавської областей. При цьому повідомив співмешканці, що поверне сина тільки за умови, якщо вона дасть згоду на вивезення їхньої спільної доньки в Узбекистан.

Зараз злочинець перебуває в слідчому ізоляторі. Відносно нього було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Слід зазначити, що Фахриддин Умаров раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.
На даний час дитину повернули матері. Стан здоров’я хлопчика задовільний.

Загалом, від початку року до УМВС України в Чернівецькій області надійшло 32 звернення громадян щодо встановлення місцезнаходження дітей. Усіх дітей відшукано. У 24 випадках силами правоохоронців краю, дітей було знайдено упродовж доби, повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС
України в Чернівецькій області.

Світлина

peredplata