Органи прокуратури Чернівецької області звертаються до громадян з проханням бути пильними!

Увага! На території Чернівецької області діють телефонні  шахраї, які представившись працівниками прокуратури повідомляють громадян, що їхні родичі потрапили в біду та розповідають, що за певну суму допоможуть їм уникнути відповідальності. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Зокрема, у неділю, 02 грудня, до Шевченківського відділення поліції звернулась громадянка із заявою про те, що невідома особа, представившись працівником прокуратури повідомила, що її син вчинив кримінальне правопорушення. Вразі, якщо жінка хоче допомогти йому уникнути покарання, має заплатити певну суму коштів.

Внаслідок вказаних шахрайських дій, потерпіла надала правопорушнику  30 тис. грн та 100 євро.

За даним фактом Шевченківським відділенням поліції внесено відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 190 КК України та розпочато досудове розслідування.

У випадку отримання подібних дзвінків від імені працівників органів прокуратури чи інших правоохоронних органів, в жодному разі не слід передавати (перераховувати, надсилати) гроші невідомим особам. За подібних пропозицій, чи фактів вчинення протиправних дій від імені працівників органів прокуратури області – невідкладно  інформувати прокуратуру Чернівецької області  за номером телефону 0372(55-29-01) та поліцію – за номером телефону 102.

peredplata