На Буковині арештували чоловіка, котрий ще 14 років тому у Молдові вчинив злочин

18 травня 2012 року Глибоцький районний суд Чернівецької області, згідно зі ст. 462 КПК України, застосував до громадянина Республіки Молдова Михайла Д. тимчасовий арешт терміном на 40 днів з утриманням його під вартою у Чернівецькому СІЗО.

алкогольного сп’яніння, в одному з населених пунктів Молдови під час сварки завдав односельчанину численних ударів, в результаті чого той помер.
– Відповідно до ч.2 ст.95 Кримінального кодексу Республіки Молдова за умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілому, встановлено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до десяти років, – розповідає прокурор Глибоцького району Оксана ГОДЛЕВСЬКА. – Підозрюваний у скоєнні цього злочину перебував у міждержавному розшуку протягом 14 років. Весь цей час він проживав на території України, а саме в одному із сіл Глибоцького району Чернівецької області. Згідно зі ст.49 КК України та ст.60 КК Республіки Молдова строки давності притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння особливо тяжкого злочину становлять 15 років. А, отже, Михайло Д. не може бути звільнений від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності. 15 травня 2012 року з Молдови надійшло підтвердження про розшук підозрюваного з проханням затримати його та помістити у спеціальну установу з метою наступного вирішення питання про екстрадицію. Що й було зроблено буковинськими правоохоронцями.

Повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata