Злочинну групу вимагачів затримала поліція у Чернівцях

 

Оперативники управлінь карного розшуку та стратегічних розслідувань спільно з працівниками Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області припинили протиправну діяльність організованої злочинної групи, яка функціонувала на території Буковини.

Поліцейські встановили, що четверо чоловіків, віком від 27 до 48 років, займалися вимаганням, викраденням людей і незаконним заволодінням транспортними засобами. Один з членів групи є колишнім працівником міліції. Усі зловмисники вже були раніше судимі за різні тяжкі злочини, у тому числі й розбійні напади. Втім, відбувши покарання, вони й далі продовжували порушувати закон і збагачуватися за чужий рахунок.

Зокрема, 17-го грудня у Чернівцях злочинці викрали та незаконно позбавили волі 37-річного приватного перевізника. Правоохоронці з’ясували: нападники били потерпілого металевим кийком, поки той не втратив свідомість, а потім вивезли за межі міста й утримували в одному з приватних будинків. Там вони продовжили бити чоловіка, примушуючи сплачувати їм по 200 доларів США з кожного рейсу. Потім члени злочинної групи незаконно заволоділи мікроавтобусом «Volkswagen-LT35» і легковиком «Mercedes Benz W211», що належать потерпілому та поїхали в невідомому напрямку. Один з транспортних засобів злочинці тут же продали, а кошти поділили між собою.

Щоб припинити протиправну діяльність нападників, поліцейські провели низку оперативно-розшукових заходів і вже упродовж доби спільно з бійцями спецпідрозділу «КОРД» затримали всіх учасників злочинної групи. Також правоохоронці виявили та вилучили у затриманих нелегальну зброю і боєприпаси.

Наразі вирішується питання про оголошення затриманим підозр у скоєнні злочинів, передбачених статтями 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), 189 (Вимагання) та 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції перевіряють затриманих на причетність до інших аналогічних злочинів.

Інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata