Справу щодо членів екзаменаційної комісії, викритих у хабарництві, направлено до суду

Правоохоронці задокументували 30 фактів вимагання та одержання особами комунального підприємства неправомірної вигоди на суму понад 150 тисяч гривень. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.
Працівники управління захисту економіки в Чернівецькій області Нацполіції, слідчого управління Головного Управління Національної поліції в Чернівецькій області за процесуального керівництва прокуратури Чернівецької області викрили та припинили корупційну схему, організовану посадовими особами комунального закладу «Чернівецький обласний навчально-курсовий комбінат житлово-комунального господарства».
За вирішення питання про видачу посвідчення про одержання професійної освіти без фактичного проходження навчання працівники комунального закладу вимагали та отримували неправомірну вигоду.
26 листопада 2018 року правоохоронці затримали одного з членів екзаменаційної комісії під час отримання чергової суми неправомірної вигоди, 5 400 гривень.
Під час процесуальних заходів було задокументовано понад 30 фактів вимагання та одержання правопорушниками хабарів на загальну суму понад 150 тисяч гривень за вирішення вище зазначених питань.
2 лютого 2019 року трьом учасникам організованої злочинної групи було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 354 (Підкуп працівника підприємства, установи чи організації) КК України.
Їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення із кваліфікуючою ознакою – вчинення організованою групою осіб.
У вівторок, 5 лютого, обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження скеровано до суду.

 

peredplata