В буковинській нарколабораторії знайдено понад 5 тисяч доз амфетаміну

Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією викрили у Чернівецькій області організоване угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні та збуті великих партій наркотиків.

Оперативники ГУНП спільно з бійцями спецпідрозділу «КОРД» затримали злочинну групу одразу після виготовлення партії психотропної речовини. Під час обшуків крім обладнання вилучено чотири літри психотропу у рідкому стані, що в перерахунку становить близько 1-го кілограму сухого амфетаміну. Об’єм вилученої речовини еквівалентний 5 тисячам доз, вартість яких за цінами «чорного ринку» становить близько півмільйона гривень.
Організатора злочинної групи поміщено до ізолятору тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За фактом діяльності нарколабораторії триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 3 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та частиною 3 статті 313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального кодексу України. Санкціями статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Джерело: https://www.0372.ua

peredplata