На Буковині віряни РПЦ перешкоджали журналістці, поліція розслідує інцидент

У Чернівецькій області група вірян колишньої Української православної церкви Московського патріархату перешкоджала виконанню професійних обов’язків журналістці інтернет-видання “Чернівці Онлайн” Галині Єреміці.

Про це вона повідомила кореспонденту molbuk.ua

Зокрема, за її словами, це сталося сьогодні у місті Сторожинець, де відбувалося зібрання прихильників РПЦ.

“Коли я підійшла до отця Василія, він помітив, що я здійснюю відеозапис, та привітався зі мною із сарказмом. Я продовжувала відеозйомку, та віряни продовжували кричати і шарпати мене за верхній одяг, вимагали припинити відеозйомку, виражались у мій бік словами: “Провокаторка”, “Проплачена від влади” тощо”, – повідомила Єреміца.

Вона також додала, що поки віряни перешкоджали їй у діяльності, журналістка намагалася покликати на місце інциденту правоохоронців. Проте вони, за словами Галини, не відреагували на її звернення.

Галина Єреміца уже написала заяву до поліції.

Водночас, як повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, правоохоронці перевіряють вищевказану інформація про перешкоджання.

“В процесі моніторингу мережі Інтернет працівники Ситуаційного центру обласного управління Нацполіції виявили в одній із соціальних мереж допис про перешкоджання журналістській діяльності кореспондентці одного із місцевих онлайн-видань. Зокрема у розміщеному матеріалі зазначено, що під час зборів релігійної громади у місті Сторожинець, віряни перешкоджали роботі журналістки. Крім цього, дописувачка вказала, що присутні на місці інциденту поліцейські не реагували на вказане порушення”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у поліції, наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

peredplata