На Буковині СБУ порушила справу щодо незаконного привласнення понад 630 тис. державних коштів

Співробітники СБУ за матеріалами Держфінінспекції в Чернівецькій області порушили та розслідують кримінальну справу за незаконне одержання фермерським господарством субсидій з держбюджету за компенсацію витрат, понесених по закладанню і догляду за молодими садами.

Встановлено, що приватний сільгоспвиробник подав до місцевої влади підроблені документи, які містили завідомо неправдиву інформацію про залучені ним кошти на ведення садівництва. Крім того, оренда земельних ділянок під молоді сади фактично не була оформлена належними договорами. Попри це, в порушення чинних правил, без проведення відповідних обов’язкових виїзних перевірок та звірки правовстановлюючих документів районні чиновники прийняли рішення про компенсування товариству витрат у розмірі 636 тис. гривень. За інформацією фінансового моніторингу згодом більша частина цих коштів була знята з рахунку господарства готівкою, а частина – перерахована на депозитний рахунок приватної особи.

Слідчим Управління СБУ в Чернівецькій області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Триває слідство, повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata