Справу псевдо-адвоката прокуратура Чернівецької області скерувала до суду

Прокуратура Чернівецької області завершила досудове слідство і скерувала до суду для розгляду по суті кримінальну справу відносно псевдоадвоката С. за ознаками складу злочинів, передбачених ч.4 ст.190, ч.3, ч.4 ст.358, і ч.1 ст.369 (в ред. 2001 р.) КК України.

Ще у 2006 році цей громадянин, достовірно знаючи, що не має законних підстав для одержання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю і бажаючи його отримати, діючи умисно, подав у Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури в Івано-Франківській області свої документи, в тому числі й завідомо підроблений диплом про вищу юридичну освіту. Згідно з рішенням Івано-Франківської обласної КДКА, члени якої виявилися введеними в оману, чернівчанину було видано свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю.

Після одержання даного свідоцтва С., діючи умисно, з метою незаконного збагачення, шляхом обману осіб, які потребували послуг адвоката, порушуючи конституційне право громадян на захист, заволодівав їхніми коштами і підбурював до давання хабарів. Таким чином внаслідок своїх незаконних дій він заволодів коштами на загальну суму майже 300 тис. грн., повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata