Буковинець за фальшиві гроші накупив ювелірних виробів

Поліцейські затримали буковинця, який розрахувався підробленою валютою, про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Своїми діями зловмисник завдав збитків чернівецькій підприємниці на суму понад півтори тисячі доларів США. Правоохоронці швидко розшукали злочинця. За скоєне кримінальне правопорушення йому загрожує до семи років позбавлення волі.

28-го березня до поліції звернулася 66-річна чернівчанка. Заявниця повідомила, що невідомий чоловік придбав у її магазині ювелірні вироби на загальну суму 1600 доларів США та розрахувався фальшивими банкнотами.

На місце події одразу виїхали слідчо-оперативні групи ГУНП в Чернівецькій області, Садгірського відділення поліції, а також оперативники Управління карного розшуку. Здійснивши низку оперативно-розшукових заходів поліцейські швидко встановили особу зловмисника, розшукали та затримали його. Під час затримання у 32-річного жителя Заставнівщини правоохоронці виявили і вилучили фальшиві купюри на загальну суму 2,5 тисячі доларів США. Затриманого поміщено до ізолятору тимчасового тримання.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Наразі проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження підроблених грошей.

peredplata