На Сторожинеччині шахрайським методом намагалися вивезти товар майже на півмільйона

Завдяки миттєвому реагуванню та злагодженій роботі усіх підрозділів поліції Буковини, вдалося завадити вивезенню з області товару, придбаного обманним шляхом. Наразі працівники Сторожинецького відділу поліції встановлюють інших осіб, причетних до шахрайських дій.

6-го травня о 16:24 на спецлінію «102» з повідомленням про злочин звернувся 49-річний житель міста Сторожинець. Заявник повідомив, що приблизно годину тому під приводом купівлі водяного промислового насоса, невідома особа шахрайським способом заволоділа ним.

Потерпілому надійшло повідомлення про надходження на рахунок коштів за товар. Лише згодом чоловік зрозумів, що повідомлення було неправдивим. Також заявник вказав, що вказаний насос невідомі завантажили в автомобіль «MAN» і поїхали у напрямку Хмельницької області. Сума збитків склала 430 тисяч гривень.

Працівники Ситуаційного центру ГУНП негайно орієнтували на розшук вантажівки всі наряди та стаціонарні пости поліції на виїздах з Чернівецької області. Завдяки вчасному інформуванню розшукуваний автомобіль вже через 9 хвилин було зупинено на межі з Хмельниччиною у селі Атаки Хотинського району. За кермом вантажівки перебував 47-річний буковинець. У кузові автівки поліцейські виявили вказаний у повідомленні промисловий насос. Зі слів водія, він лише надавав послуги з перевезення вантажу.

За вказаним фактом слідчі Сторожинецького відділу поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Автомобіль з вантажем наразі вилучено. Поліцейські з’ясовують обставини та учасників злочину.

Інформує вдділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata