Москаль таки правду казав

Москаль таки правду казавЗаступника начальника митниці спіймали на рекордному хабарі.

15 червня оперативники СБУ на східному терміналі обласної митниці, що неподалік від аеропорту \”Бориспіль\” затримали двох хабарників. Зокрема, спіймали заступника начальника обласної митниці Сергія Наумова та начальника сектору митного посту \”Східний термінал\” Руслана Стецюка.

Здобиччю СБУ нібито стала колосальна сума – 300 тисяч євро, йдеться в програмі \”Знак оклику!\”.

Саме такий хабар вимагали митники за отримання експортної партії горіхів. Окрім грошей працівники СБУ знайшли і тіньову бухгалтерію – скільки, кому і за що саме треба підмастити.

Експортер горіхів з Одеси Валерій Макеєєв каже, що на митниці за грецький горіх \”треба дати 10-11 тисяч доларів хабара\”.

Про Київську митницю кажуть, що там \”горішників\” трусять по повній.

\”Наумов такий жадібний до грошей, що його треба контролювати\”, пишуть на форумах.

Начальник Київської митниці Володимир Григор\’єв підтвердив, що Наумова таки затримали.

\”Суд не дав санкцію на арешт Наумова. Нам відомо, що сьогодні дійсно проводиться слідство, і, на жаль, ми сьогодні не можемо давати коментарів. Наскільки мені відомо, він (Наумов) знаходиться в лікарні\”, – сказав Григор\’єв.

На запитання, як він як керівник може охарактеризувати підлеглого Наумова, Григор\’єв сказав: \”У мене до його роботи питань не було\”.

Водночас Державна митна служба чомусь вирішила приховати цей корупційний скандал.

Голова державної митної служби Ігор Калетник заявляє, що заступника начальника Київської обласної митниці Сергія Наумова не затримували, а рекордного хабара у 300 тисяч євро, мовляв, не було.

\”Ні про які 300 тисяч євро мова не йде. Це підтверджений факт. Нічого в Наумова не вилучалося, і це також підтверджений факт. Затриманий посередник, який нібито проінформував про те, що такий факт (хабара у 300 тисяч євро) мав місце\”, – сказав Калетник.

Разом з тим він відразу ж додав, що пропри те, що Наумов нібито не причетний до вимагання, працювати на митниці він не буде.

\”Наумов буде звільнений з посади, як і всі попередники, по кому порушувалися кримінальні справи, тому говорити що хтось щось приховує неправильно\”, – сказав Калетник.

Разом з тим у програмі відзначають, що приховувати дійсно нема чого: є відео, є джерело, та й ті, кому доводиться проходити митний контроль, не бояться говорити, що за це беруть гроші. І не малі.

За інформацією програми, конфлікт приховують через те, що \”митні\” хабарі йдуть аж наверх – до одного з віце-прем\’єр-міністрів.

Українська правда. Київ

peredplata