Банда грабіжників, яка тероризувала жителів Новоселицького району, чекає на рішення суду за ґратами

Банда грабіжників, яка тероризувала жителів Новоселицького району, чекає на рішення суду за ґратамиПрокуратура Чернівецької області скерувала до суду для розгляду по суті резонансну кримінальну справу відносно трьох членів організованої злочинної групи, яким інкримінується вчинення злочинів, передбачених ст.257 (бандитизм), ч.4 ст.187 (розбій) та ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

Встановлено, що 41-річний громадянин республіки Молдова Семен М. з метою вчинення розбійних нападів на території України у лютому 2011 року у Новоселицькому районі Чернівецької області організував озброєну банду. До її складу залучив ще двох громадян Молдови та одного буковинця. Використовуючи маски, виготовлені із капронових колготок, змінні одяг та взуття, а також автомат «Калашнікова» – АКС-74У на території вищевказаного району бандити вчинили кілька особливо тяжких злочинів.

Так, у березні 2011 року у Маршинцях заволоділи майном місцевої жительки на суму понад 31 тис.грн.

У липні цього ж року вчинили розбійний напад на подружжя із Новоселиці та заволоділи їхнім майном на суму понад 330 тис.грн. і автівкою «БМВ Х-5\”, вартістю 52 тис.доларів США. Всього учасникам банди інкримінується вчинення 8 розбійних нападів та заволодіння майном потерпілих на суму понад 800 тис.грн.

До речі, під час вчинення злочинів бандити відзначалися зухвалістю та жорстокістю: катували потерпілих електричним струмом, натягували на голову поліетиленовий пакет, здавлювали пальцями рук очні яблука тощо. З метою мобільного пересування використовували автівки – іномарку «Міцубісі Карізма» та «ВАЗ-2107».

Досудовим слідством також встановлено, що два учасники злочинного угрупування у Маршинцях під час розбійного нападу вбили місцеву жительку. Трьох членів банди вдалося правоохоронцям Буковини затримати і вони перебувають у СІЗО в очікуванні рішення суду. Четвертого учасника злочинного угрупування громадянина Молдови оголошено у розшук.

Повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata