Буковинський козак Михайло – корупціонер

Наш земляк з села Ярівки Хотинського району Михайло Гаврилюк став народним депутатом України. За цей час він  встиг черговий раз одружитися, народити дитину, загубити портмоне з документами, напасти на журналіста, позбутися козацького чуба.

Раніше козак Михайло відзначився ще й тим, що першим заповнив електронну декларацію. І він був серед 423 у 2016 році, хто заповнив декларацію про доходи. Бо нічого не мав. Тому легко заповняв. Пройшли роки. І сталося диво: у нардепа окрім дружини-«школьніци» та дитинки з’явився джип, квартира та інше майно і добро.

Але не в тому суть, що добробут козака зріс у рази. А в тому, що він не вніс до декларації за 2018 рік ні квартиру, яку його дружина придбала ще у 2017 році, ні джип, який козак придбав у грудні 2018 року за 98000 гривень. Цим було порушено Закон і НАЗПК (національне агентство з питань запобігання корупції) відкрило адміністративне порушення.

Народного депутата від «Народного фронту» Михайла Гаврилюка чекає кара за корупцію згідно зі ст. 172-6 ч. 2. А це штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів, якщо у діях козака був злий умисел. Якщо б такого не було, то й не карали б козака Михайла.

Світлини з відкритих джерел

 

peredplata