У Чернівцях поліцейські задокументували три факти незаконного поводження зі зброєю

За вказані злочини порушникам загрожує до до семи років позбавлення волі.

Під час профілактичного відпрацювання з метою виявлення наркозалежних осіб мобільний наряд Управління патрульної поліції зупинили підозрілу особу. Чоловік поводився знервованим, та намагався уникнути спілкування з працівниками поліції.

Поліцейські встановили особу 41-річного мешканця міста Чернівці, який раніше притягувався до криминальної відповідальності.

Згідно статті 34 Закону України про Національну поліцію правоохоронці провели поверхневу перевірку під час якої виявили у чоловіка в сумці предмет схожий на зброю, на який у вищевказаного громадянина не було дозволу.

 

Інше правопорушення виявила слідчо-оперативна група Шевченківського відділення поліції. Під час поверхневої перевірки у неповнолітнього жителя міста Чернівці поліцейські вилучили металевий предмет чорного кольору зовні схожий на кастет.

Окрім цього, працівники Кіцманського відділу поліції під час документування дорожньо-транспортної пригоди в селищі Лужани виявили у водія предмет зовні схожий на кастет.

Усе вилучене направлено до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення експертизи.

За вказаними фактами слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

peredplata