Чернівецькі поліцейські перекрили міжрегіональний канал постачання наркотиків

 

Поліція затримала організатора злочинного бізнесу. Правоохоронці вилучили у затриманого партію наркотичних засобів і психотропних речовин, які він готував до відправки в різні області України. Таким чином поліцейські перешкодили потраплянню до наркозалежних громадян понад 35 тисяч доз наркотиків. Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить приблизно 7 мільйонів гривень – повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Протидіючи наркозлочинам, поліція приділяє особливу увагу перекриттю каналів надходження наркотиків на територію Буковини та попередженню їх потрапляння до наркозалежних громадян.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за фактом діяльності інтернет-магазину зі збуту наркотиків, співробітники Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Чернівецькій області та Чернівецького відділу поліції встановили міжрегіональний канал постачання наркотиків до різних областей України.

Поліцейські з’ясували, що організатором вказаного каналу є 26-річний уродженець Запоріжжя, який проживає в Чернівцях. В орендованому помешканні чоловік розфасовував наркотичні засоби та психотропні речовини, які збував на території всієї України.

Увечері 17-го жовтня за сприяння спецпризначенців «КОРД» зловмисника затримано в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Правопорушник якраз займався фасуванням чергової партії наркотиків для відправки.

У затриманого поліцейські вилучили:

  • 5 тисяч таблеток «ecstasy»;
  • 3 кілограми канабісу, розфасованого у зіп-пакети;
  • 500 грамів прекурсора ефедрин;
  • 200 грамів психотропної речовини МДМА;
  • 150 грамів амфетаміну, а також
  • електронні ваги, пакувальний матеріал, комп’ютерну техніку і банківські карти, які він використовував у своїй злочинній діяльності.

Окрім цього, співробітники поліції вилучили з поштових відділень відправлення, які зловмисник планував надіслати своїм «клієнтам». У посилках поліцейські виявили та вилучили 6,7 кілограмів амфетаміну та 1,7 кілограми канабісу.

Слідчі оголосили затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2 мільйони гривень. Підсудному загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі триває досудове розслідування.

Поліція закликає громадян долучатися до боротьби зі злочинним наркобізнесом. Якщо вам відомо, де продають наркотики – повідомте на спецлінію «102».

 

 

peredplata