На Герцаївщині чоловік раптово вийшов на дорогу, що призвело до ДТП

Не переконавшись у безпечності руху, чоловік раптово вийшов на дорогу, що внаслідок не дало можливості вчасно зреагувати водію. В результаті ДТП травмувався пішохід.

На спецлінію «102» надійшло повідомлення від фельдшера карети швидкої медичної допомоги, що на автодорозі між містом Герца та селом Тернавка водій допусти наїзд на пішохода.

На місце події одразу виїхали поліцейські групи швидкого реагування та слідчо-оперативна група Герцаївського відділення поліції. Правоохоронці встановили, що 30-річний водій автомобіля «BMW 530» на неосвітленій ділянці дороги допустив наїзд на 52-річного жителя села Тернавка, який раптово вийшов на проїжджу частину дороги.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди з тілесними потерпілого доставлено до районної лікарні.

Наразі вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Шановні водії та пішоходи! Будьте уважні на дорозі в умовах недостатньої видимості та не порушуйте правила дорожнього руху.

Пам’ятайте, в темному одязі пішохід стає «невидимкою» для водія. Покращити видимість допоможе світлий одяг та світловідбиваючі елементи на ньому.

Та найголовніше – пішохід завжди має переконуватися у безпечності своїх дій.

Тож будьте обережними на дорогах!

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata