Закохані зустріли моторошну смерть взявшись за руки: В Полтаві винесено вирок жорстоким вбивцям, котрі закопали своїх жертв живцем (фотофакт)

Зловмисникам цілий рік вдавалося ховатися від поліції.
 

Полтавський районний суд засудив до довічного ув’язнення 38-річного жителя села Гутирівка Полтавського району Геннадія А., який в червні 2016 року разом з подільником вчинив умисне вбивство двох осіб. Його спільник – раніше судимий 35-річний житель Київської області Руслан К. – отримав 12 років позбавлення волі. У обох, згідно з вироком, буде конфісковано особисте майно, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Зловмисникам цілий рік вдавалося ховатися від поліції. Родичі та знайомі убитих ними людей – 44-річного полтавського бізнесмена і його 40-річної коханої, господині приватної автомийки – припускали, що пара могла змінити прізвище і сховатися десь за кордоном, щоб почати нове життя. Правоохоронці перевірили цю версію, однак вона не підтвердилася – камери вуличного відеоспостереження останній раз зафіксували чорний Volkswagen Touareg 14 червня 2016 року біля 18:00 на автозаправці в декількох кілометрах від Полтави в сторону Києва, після чого він немов крізь землю провалився.
На прочісування місцевості в радіусі декількох кілометрів навколо АЗС були кинуті значні сили нацгвардійців з собаками, однак вони не знайшли нічого, що могло б вказувати на вбивство.

Полтавських бізнесменів цілий рік вважали зниклими безвістиПолтавських бізнесменів цілий рік вважали зниклими безвісти

Але, як то кажуть, скільки ниточці не витися … Слідчі обласного поліцейського главку уважно стежили за оголошеннями про продаж запчастин до Volkswagen Touareg 2010 року випуску. Першою «засвітилася» одна з дверей. В результаті негласних слідчих дій було встановлено, що її серійний номер збігається з номером розшукуваної машини. А продавцем є житель села Гутирівка (сусідить з Абазівка), який раніше потрапляв в поле зору правоохоронців за підозрою в кримінальному злочині. Виявилося, чоловік розібрав автомобіль на деталі і ховав їх на подвір’ї своєї матері.

Загиблий біля свого автомобіляЗагиблий біля свого автомобіля
У такому вигляді поліцейські виявили Volkswagen Touareg в гаражі матері Геннадія А.У такому вигляді поліцейські виявили Volkswagen Touareg в гаражі матері Геннадія А.

Спочатку Геннадій намагався ввести слідство в оману, стверджуючи, ніби він з товаришем випадково натрапив в лісосмузі на відкритий позашляховик, що стояв там. Заглянувши, мовляв, в салон, вони побачили там два напіврозкладених трупи – чоловіка і жінки. Подумавши, вирішили на цьому ж автомобілі відвезти небіжчиків кілометрів за 15 від місця злочину і там закопати, а машину привласнити.

– Але версія затриманого розпалася після проведеної судмедекспертизи, яка встановила, що смерть чоловіка і жінки настала в результаті вогнепальних поранень, – розповідав кореспонденту в той час заступник начальника управління Нацполіції в Полтавській області Руслан Бірюков. – І постріли були зроблені саме з пістолета підозрюваного, знайденого у нього під час обшуку. Більш того, загиблі були закопані живцем – вони лежали в могилі, взявшись за руки.
Як було встановлено пізніше, Геннадій А. частенько влаштовував «полювання» з пістолетом на закохані парочки, заїжджаючі в лісопосадку, відбираючи у них гроші та коштовності. Того разу він вирішив розжитися дорогою машиною, щоб продати її по запчастинах. Пістолет Макарова з глушником і 8 патронами він незаконно придбав за пару місяців до цього в одного з жителів Кобеляк. Своїх жертв подільники чекали добрих три з половиною години, ховаючись в кущах. Стріляв Геннадій А. – через опущене скло задніх лівих дверцят. Спочатку випустив кулю в голову чоловіка, потім вистрілив в голову жінки. Та просила пощади, віддала вбивці золоті сережки, каблучку та ланцюжок з кулоном загальною вартістю 18 тисяч гривень. Вбивця забрав коштовності, але не пощадив. Здобиччю зловмисників стали також 3000 доларів, що лежали в бардачку.

Вирок поки не набув законної сили.

Суд визначив міру покарання: для Руслана К. (зліва) - 12 років позбавлення волі, для Геннадія А. (праворуч) - довічне ув'язнення.Суд визначив міру покарання: для Руслана К. (зліва) – 12 років позбавлення волі, для Геннадія А. (праворуч) – довічне ув’язнення.
 

peredplata