.Буковинські правоохоронці затримали двох чоловіків за вимагання коштів у місцевого підприємця

Погрожуючи фізичною розправою та знищенням майна, зловмисники вимагали у своєї жертви 70 тисяч доларів США. Поліція спільно з СБУ задокументувала і припинила злочинні дії вимагачів. Під час затримання та обшуків у правопорушників вилучено зброю, а також інші докази їхньої протиправної діяльності.

Детективи Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань НПУ та Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури Чернівецької області задокументували факт вимагання грошових коштів групою осіб.

Правоохоронці з’ясували, що впродовж 2019 року 55-річний житель одного з районів Чернівецької області неодноразово вимагав у 35-річного місцевого підприємця 70 тисяч доларів США неіснуючого боргу. Коли бізнесмен відмовився передавати кошти, зловмисник заручився підтримкою групи раніше судимих чоловіків.

Встановлено, що після чергової відмови сплати неіснуючого боргу, правопорушники здійснили підпал автомобіля своєї жертви та погрозами вимагали передати їм вказану суму коштів.

У п’ятницю, 3-го січня, підприємець передав вимагачам частину суми – 5 тисяч доларів США. Одразу після передачі коштів правоохоронці затримали замовника та одного з виконавців злочину в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Під час затримання та проведення обшуків у помешканнях зловмисників, правоохоронці вилучили вогнепальну та холодну зброю, боєприпаси, а також інші докази їхньої причетності до злочинної діяльності.

Затриманих поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Вони обґрунтовано підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Наразі поліцейські встановлюють всі обставини злочину та інших осіб, причетних до його скоєння.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://cv.npu.gov.ua/news/kradizhka/bukovinski-pravooxoronczi-zatrimali-dvox-cholovikiv-za-vimagannya-koshtiv-u-misczevogo-pidprijemczya/

peredplata