Мати підозрюваного у вбивстві солдата на Буковині каже, що з її сина вибивали зізнання

Мати підозрюваного у вбивстві солдата на Буковині каже, що з її сина вибивали зізнанняМати підозрюваного у вбивстві солдата у Чернівецькій області стверджує, що із її сина вибивали зізнання. Вона звернулася із відповідною заявою до прокуратури.

Мого сина затримали 23 липня, – розповідає мати підозрюваного Галина П., – Олександра затримали після 20.00. Про це ніхто не знав. 24 липня о 20.15 мені передзвонив солдат, який представився Олегом. Сказав, що телефонує від імені ротного, та що мій син у міліції. Ми відразу знайшли машину і поїхали до обласного управління. Але там ніхто не реагував на наш приїзд. 25 липня ми почали шукати адвоката і дізнаватися, на якій підставі затримали сина. В міліції з нами не дуже хотіли спілкуватися, але повідомили, що Сашка підозрюють у навмисному вбивстві.

З 23 по 28 липня його утримували в управлінні. В журналі не було відмічено, що він був затриманий 23 числа. З 23 по 25 число працівники міліції вибивали з нього зізнання. Набирали у пластмасову пляшку воду і били нею. Після цього він написав явку з повинною. Адвокат сказав взяти довідку про те, де знаходився мій син з 23 по 28 липня. Я запитала у командира роти, де був у ці дні мій син, хто відповідав за його життя? Мені видали довідку, що він перебував в управлінні міліції з 25 по 28. Проте, де він був 23 та 24 липня мені ніхто не пояснив. Від 28 липня Сашка передали під охорону до військової частини. Після 17.00 години 28 липня я написала заяву в прокуратуру. Черговий прокурор її не приймав, пояснюючи це тим, що прийняти її можливо тільки за присутності самого потерпілого (сина, – авт. ). 30 липня я ще раз понесла заяву. Цього разу її прийняли без присутності Сашка. Ми отримали направлення в лікарню. 31 липня ми пішли в лікарню, але побої вже були застарілими. Бо пройшло вже кілька днів. У нас вдома проводили обшук працівники міліції. Перевернули все. Що шукали, не сказали.

Як повідомили у прес-службі обласної прокуратури, за даним фактом триває перевірка.

Джерело – Молодий буковинець

peredplata