Поліцейського з Чернівців судитимуть за вимагання 500 дол хабара

500 доларів США за уникнення відповідальності за зберігання наркотиків – слідчий постане перед судом

Скеровано до суду обвинувальний акт відносно слідчого Чернівецького відділу поліції ГУ Нацполіції в Чернівецькій області. Поліцейський обвинувачується у зловживанні впливом та шахрайстві (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 369-2  ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що слідчий вимагав та одержав від громадянина 500 доларів США неправомірної вигоди за вирішення питання щодо непритягнення його до кримінальної відповідальності за фактом зберігання наркотичних засобів. При цьому правоохоронець не мав жодної можливості впливу на рішення у цій справі. 

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснював Офіс Генерального прокурора та прокуратура Чернівецької області. Оперативний супровід – Чернівецьке управління внутрішньої безпеки ДВБ Нацполіції.

У разі доведення вини, слідчому загрожує покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2х до 5 років, або позбавленням волі на строк до 2 років.

peredplata