Поліція викрила двох шахраїв, які діяли за схемою: «Ваш родич у біді»

Злочинці телефонували до чернівчан та розповідали про те, що їх родич нібито потрапив в скрутну ситуацію та потребує грошової допомоги. Таким чином шахраї завдали довірливим громадянам збитків на суму понад 150 тисяч гривень.

До поліції звернулася 70-річна чернівчанка та повідомила, що невідомий зателефонував до її чоловіка, представився працівником правоохоронних органів та вимагав кошти за закриття неіснуючої справи. Пізніше незнайомець прийшов до будинку подружжя та, увійшовши в довіру до власника, заволодів грошима в національній та іноземній валюті на загальну суму понад 80 тисяч гривень, а також золотими прикрасами.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Управління карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області встановили особу, причетну до вказаного злочину. Ним виявився 19-річний житель іншого регіону.

Зловмиснику оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Про аналогічну підозру оголошено і 21-річному жителю одного із регіонів України. Співробітники поліції з’ясували: перебуваючи у Чернівцях, чоловік зателефонував 74-річній місцевій жительці та повідомив, що її донька потрапила в дорожньо-транспортну пригоду й негайно потрібні гроші для вирішення питання. Жінка без роздумів передала шахраю 3000 євро. Тільки пізніше вона зрозуміла, що її ошукали та повідомила в поліцію про злочин.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що вказаний чоловік причетний ще й до крадіжки коштів з будинку 83-річної чернівчанки. Порушник своїми діями завдав потерпілій збитків на суму 950 доларів США.

Зловмиснику також оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Поліція вкотре застерігає: якщо вам телефонують із сумнівними пропозиціями, пов’язаними з переказом коштів чи звільненням родичів від кримінальної відповідальності – негайно телефонуйте до поліції за номером «102».

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://cv.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/policziya-vikrila-dvox-shaxrajiv-yaki-diyali-za-sxemoyu-vash-rodich-u-bidi/

peredplata