Засудили до 3,5 років позбавлення волі чернівчанина, який знову вчинив крадіжку чужого майна

Чернівецький апеляційний суд підтвердив законність та справедливість вироку Шевченківського районного суду м.Чернівці, яким 38-річного мешканця Чернівців визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15 ч.2 ст.185, ч.3 ст. 185 КК України (закінчений замах на повторну крадіжку та крадіжка, вчинена повторно і поєднана з проникненням в житло).

Так, у квітні 2019 року раніше неодноразово судимий чоловік, у період не знятої та непогашеної судимості, перебуваючи в приміщенні автомийки по вул.Комарова у м.Чернівці, викрав з кабінету адміністратора грошові кошти в сумі 520 гривень, однак не зміг довести свій злочин до кінця, оскільки був викритий адміністратором при виході з приміщення.

Крім того, у серпні минулого року обвинувачений, через незачинені на замок двері, проник до квартири по вул.Рівненській у м.Чернівці та викрав з коридору квартири жіночі сумки потерпілої, в яких знаходились грошові кошти та інші речі, спричинивши потерпілій матеріальної шкоди на загальну суму понад 3 тисячі гривень.

Після вчинення злочину обвинувачений із викраденим майном з місця вчинення зник, а викраденим розпорядився на власний розсуд.

Вироком суду першої інстанції обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень та призначено остаточне покарання у виді трьох років шести місяців позбавлення волі.

Не погодившись з таким вироком суду, обвинувачений оскаржив його до суду апеляційної інстанції. 

Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду прийшла до висновку, що доводи обвинуваченого про пом’якшення призначеного покарання на підставі ст.69 КК України є необґрунтованими, а тому апеляційну скаргу обвинуваченого залишила без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін».

 

Чернівецька місцева прокуратура

peredplata