На Буковині директор нажився на ліквідації наслідків повені на 133,8 тис. грн

На Буковині директор нажився на ліквідації наслідків повені на 133,8 тис. грн Сокирянський районний суд Чернівецької області за результатами розгляду кримінальної справи, порушеної та розслідуваної слідчим відділом управління СБУ в Чернівецькій області, виніс вирок директору приватної будівельної фірми, який привласнив державні кошти, виділені на ліквідацію наслідків повені у 2010 році.

Встановлено, що приватне підприємство на підставі укладених з місцевими органами державної влади угод підряду мало забезпечити виконання в повному обсязі робіт із водовідведення та капітального ремонту вулиці в одному з сіл області.

Проте, у ході ініційованої СБУ перевірки встановлено, що до актів виконаних робіт вносились сфальшовані дані щодо витрат, які, за висновком судово-економічної експертизи, були завищені на 133,8 тис. гривень. У подальшому директор фірми привласнив ці кошти, перевів їх на особистий рахунок та зняв готівкою. Про це повідомляє прес-група УСБУ в Чернівецькій області.

У ході слідства підсудний визнав свою вину в заволодінні чужим майном і підроблені документів та добровільно відшкодував завдану матеріальну шкоду.

Вироком суду директора приватної фірми визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України, та засуджено до позбавлення волі строком на 5 років з іспитовим терміном на 1,5 роки з забороною обіймати керівні посади на підприємствах усіх форм власності на 2 роки та зі сплатою штрафу у розмірі 4 250 гривень.
Джерело

peredplata