Нетверезий водій позбавив життя буковинку

Нетверезий водій позбавив життя буковинкуСмертельний наїзд на пішохода та зіткнення із автобусом – результат керування автомобілем кіцманчанином в стані алкогольного сп’яніння.

9 листопада неподалік села Суховерхів Кіцманського району, 44-річний житель районного центру, рухаючись на автомобілі «Мерседес» не впорався із керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та скоїв наїзд на 49-річну місцеву жительку. Після цього, зіткнувся із автобусом «Богдан», під керуванням 58-річного жителя Сторожинецького району.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди жінку госпіталізували до центральної районної лікарні, але нажаль її життя врятувати не вдалося. Водій та пасажири автобуса не постраждали.

Керманича «Мерседесу» співробітники УДАІ УМВС затримали на місці події. Та виявилося, що він перебуває у стані сильного алкогольного сп’яніння. Чому сів за кермо на підпитку, чоловік пояснити правоохоронцям не може донині, однак свою вину визнає повністю.

Як повідомив заступник начальника спеціалізованого слідчого відділу по розслідуванню ДТП СУ УМВС області Ігор Стахов, – відносно водія одразу порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.2 статті 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами» Кримінального кодексу України, а його самого взято під варту.

Наразі горе-керманич перебуває в слідчому ізоляторі. За злочин, у вчиненні якого йому пред’явлене обвинувачення, передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з можливим позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Про це повідомляє сектор зв’язків із громадськістю УМВС України в Чернівецькій області.

світлина zz.te.ua

peredplata