СБУ вилучила у контрабандиста з Буковини спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації

Співробітники СБУ спільно з митниками припинили протиправну діяльність громадянина України, який налагодив контрабандне постачання в Україну спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

У листопаді ц.р. у міжнародному аеропорту «Бориспіль» правоохоронці затримали мешканця Чернівецької області, котрий прибув до України авіарейсом з Китаю.

Під час особистого огляду у правопорушника виявили та вилучили заборонені для вільного обігу на території нашої держави 12 технічних приладів: GSM-мікрофон та ручки із вмонтованими аудіо-відео записуючими пристроями.

Відповідно до висновку експертів Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України вказані пристрої відносяться до СТЗ.

На підставі матеріалів документування протиправної діяльності слідчими СБУ стосовно громадянина України розпочато кримінальне провадження за ознаками в його діях злочину за ч.1 ст.201 (контрабанда)Кримінального кодексу України. Наразі затриманий перебуває на підписці про невиїзд.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

peredplata