Працівницю банку з Сокирянщини засуджено за службові махінації

Працівницю банку з Сокирянщини засуджено за службові махінаціїНа Буковині набув законної сили вирок Сокирянського районного суду у кримінальній справі, що розслідувалася слідчими Управління СБУ в Чернівецькій області, стосовно колишньої завідуючої відділенням одного з комерційних банків, яка привласнила понад 158 тис грн., що належали вкладникам фінансової установи.
Встановленою, що продовж листопада 2011 – лютого 2012 року керівник банківського відділення одного з сіл області, використовуючи службове становище, свідомо та з корисливих мотивів вносила до офіційних фінансових документів завідомо неправдиві відомості. На їх підставі, без будь-яких доручень клієнтів банку, вона знімала з банківських рахунків громадян гроші, а трансакції закривала фальшивими видатковими касовими ордерами. Вкрадені кошти використовувалися нею для власної потреби. Загалом, судом доведено, що від дій жінки постраждало 12 вкладників банку, загальна сума збитків становить 158,3 тис. гривень.

Вироком суду зловмисниця визнана винною у скоєні злочинів за ч. 4 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовою особою своїх повноважень, вчиненим у у великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України. ЇЇ зобов’язано відшкодувати завдані фінустанові збитки. За сукупністю санкцій статей суд призначив колишній завідувачці банківського відділення покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з забороною обіймати впродовж 3 років посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій.
Враховуючи наявні пом’якшуючі обставини, суд звільнив засуджену від відбування основного покарання з випробуванням, якщо вона протягом трирічного іспитового терміну не вчинить нового злочину та виконає покладені на неї обов’язки.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

peredplata