На Буковині в 2012 році задокументувано 86 кримінальних правопорушень пов’язаних з корупцією

На Буковині в 2012 році задокументувано 86 кримінальних правопорушень пов’язаних з корупцієюСпівробітники УМВС України в Чернівецькій області впродовж минулого року здійснили комплекс організаційних та практичних заходів, спрямованих на боротьбу з проявами організованого криміналітету, виявлення фактів корупції та хабарництва, ліквідації злочинних схем легалізації доходів, а також документування правопорушень пов’язаних із розкраданням бюджетних коштів.

Правоохоронці зафіксували 86 кримінальних правопорушень, пов’язаних з корупцією, з них 48 фактів хабарництва.

За матеріалами зібраними безпосередньо працівниками управління боротьби з організованою злочинністю УМВС у області задокументовано 25 фактів вимагання, отримання та давання хабарів, з яких десять на суму від 10 до 30 тисяч гривень. За цими фактами порушені кримінальні справи, 7 з них направлено до суду.

Зокрема, до суду скерована справа порушена щодо посадових осіб відділу ліцензування територіального управління Головавтотрансінспекції в Чернівецькій області. Міліціонери задокументували факти систематичного вимагання та отримання хабарів чиновниками від приватних підприємців за безперешкодну видачу дозвільних документів для здійснення підприємницької діяльності в сфері пасажирських автоперевезень.

Судового вироку чекає і колишній керівник Головного управління юстиції у Чернівецькій області, який, за попередньою змовою з двома підрядниками, внесли до договору про виконання ремонтних робіт і здійснення поточного ремонту приміщення обласного відділу нотаріату, завідомо неправдиві відомості, чим заподіяли збитки державному бюджету на суму майже 37 тисяч гривень.

Також до суду направлена справа, порушена щодо адвоката, який зловживаючи своїм посадовим становищем, підбурював відповідача за позовом у цивільній справі до дачі хабара у сумі 3000 доларів США судді Путильського районного суду Чернівецької області, в провадженні якого перебувала цивільна справа. За те, щоб той залишив позов без задоволення та не стягнув з відповідачки кошти у сумі 80 тисяч гривень. У вересні минулого року працівники міліції затримали адвоката з наявним.

Крім цього, міліціонери склали 13 адміністративних протоколів за вчинення правопорушень, передбачених нормами Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та Кодексом України про адміністративні правопорушення. Зокрема, до адміністративної відповідальності було притягнуто колишнього першого заступника начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища; радника голови районної державної адміністрації; сільського голову одного із сіл Кельменецького району; двох головних лікарів медичних установ області та колишнього виконуючого обов’язки директора Національного природного парку «Хотинський». Всі адміністративні протоколи розглянуті в судах. За рішенням суддів, 1 адміністративний протокол закрито, на 12 правопорушників накладено штрафні санкції, 10 – звільнені з займаних посад.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata