Чиновниця на Буковині «погоріла» на підробці документів

Чиновниця на Буковині «погоріла» на підробці документів Заставнівський районний суд Чернівецької області підтримав позицію прокуратури й притягнув до відповідальності за корупційне правопорушення – ч.1 ст.172-2 КУпАП – керуючу справами Заставнівської міської ради Г.

Не маючи відповідних повноважень чиновниця незаконно видала знайомому К. клопотання до Заставнівського районного суду з проханням про звільнення його від адміністративної відповідальності за скоєне правопорушення та передачу матеріалів відносно нього на розгляд громадськості за місцем проживання. У той же час даний громадянин до міської ради із письмовою заявою про надання такого клопотання не звертався, і вона не розглядалася.
-У ході перевірки було встановлено, що працівниками ДАІ УМВС України в Чернівецькій області відносно К. був складений адміністративний протокол за вчинення ним правопорушення – перебував за кермом автомобіля у нетверезому стані, – розповідає прокурор Заставнівського району Людмила Кініщук. – З метою уникнення відповідальності та несплати штрафу К., використовуючи особисте знайомство, звернувся до чиновниці з проханням виготовити йому клопотання про передачу адміністративних матеріалів на розгляд громадськості за місцем проживання. І керуюча справами міської ради погодилася на це, що згодом й зробила: незаконно виготовила, особисто підписала та надала знайомому відповідне клопотання до районного суду. Таким чином громадянин К. у подальшому уник адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у нетверезому стані.
За постановою суду за корупційне правопорушення чиновницю оштрафовано на 850 грн. Крім того, згідно з чинним законодавством вона позбудеться престижної посади

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata