На Буковині СБУ викрила привласнення півмільйона гривень державних коштів

На Буковині СБУ викрила привласнення півмільйона гривень державних коштівНа Буковині співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області виявили та задокументували привласнення бюджетних коштів в сумі понад 545 тис. гривень під час проведення торік робіт з модернізації інфраструктури обласної митниці.

За даним фактом слідчим СБУ відкрито кримінальне провадження, інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня кваліфікація правопорушення – ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що при виконанні будівельних робіт на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Порубне» Чернівецької обласної митниці та здійсненні технагляду за його якістю, посадові особи приватних фірм-підрядників, зловживаючи своїм службовим становищем, внесли до актів виконаних робіт завідомо неправдиві відомості щодо реальних обсягів будівництва та використання будматеріалів. Ревізія фінансово-господарської діяльності виявила, що різниця фактично виконаних та відображених у документації робіт становила понад півмільйона гривень.

За визначенням обласної прокуратури матеріали кримінального провадження за підслідністю спрямовані до слідчого Управління УМВС України в Чернівецькій області для подальшого розслідування – повыдомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata