Під Києвом жорстоко вбили правозахисника, який допомагав селянам в \”земельних війнах\”. Міліція говорить, що він послизнувся

Під Києвом жорстоко вбили правозахисника, який допомагав селянам в "земельних війнах". Міліція говорить, що він послизнувсяВ Переяслав-Хмельницькому при загадкових обставин помер місцевий юрист і правозахисник.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на ТСН.

Відомо, що Віталій Білик останні п\’ять років допомагав селянам в земельних війнах, а місцевим аграріям – відбиватися від рейдерських захоплень. Правозахисника кілька разів били, намагалися застрелити і постійно погрожували. Напередодні ж чоловік збирався оприлюднити інформацію про корупцію місцевих чиновників.

Бездиханне тіло юриста знайшли в громадському туалеті на шкільному дворі вранці в понеділок, 18 лютого. Тіло знайшов швець, який працює поруч. Чоловіка здивувала неприродна поза мертвого тіла: «Самому впасти – це досить важко в такому становищі». А сина загиблого, який намагається розібратися в причинах трагедії, вражає кількість крові на підлозі і особливо – на стінах.

У прокуратурі нічого підозрілого не помітили. Головна версія смерті – нещасний випадок: послизнувся, подавився і помер. «Причиною смерті Білика є механічна асфіксія в результаті блювотних мас. Ніяких даних, що ця насильницька смерть, ні під час огляду, розтину не було», – заявив старший прокурор Переяслав-Хмельницькій прокуратури Богдан Панченко.

Однак на фотографіях з моргу видно, що на обличчі юриста дві великих садна, синці, гематоми. Колеги правозахисника переконані, що з такими слідами чоловік повинен був кілька разів сильно впасти і битися головою об бетонну підлогу, тому висунули свою версію. «При заходженні в туалет його вдарили тупим предметом по голові, потім його під руки заносять», – висловив припущення керівник СВК «Горбані» Юрій Возруд.

Відомо, що Віталій Білик не давав проходу і Горбановскому сільському голові, і місцевим багатіям. Подейкують, що адвокат назбирав на них доказів для звинувачення в корупції і повинен був їх оприлюднити в Києві на прес-конференції. Також говорять, що Білик знав про те, що його хочуть усунути фізично. Слідчі жодним чином не пов\’язують смерть юриста з його професійною діяльністю. Проте всі документи з офісу померлого вилучили. Не виключено, що там були і матеріали, які збирався оприлюднити Білик.

peredplata